View Single Post
Old 21st February 2007, 18:25   #11
Joya
El Mojoya

Joya's Avatar

Points: 2,153, Level: 28 Points: 2,153, Level: 28 Points: 2,153, Level: 28
Level up: 29% Level up: 29% Level up: 29%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

Quote:
Originally Posted by RWC-04 View Post
çok ilginç...

sofya'yı nasıl buldun peki? şehircilik ve sosyal hayat olarak?

@Gulser, ben bulgarların iyi eğitimli olduklarını sanmıyorum. En azından SSC'dekiler tam faşit magandalar...
Sofya'yı da kasvetli ve bakımsız buldum ama merkezi diğer Avrupa şehirleri gibi, İstanbul'da olmayan bir meydanları var. Merkezden uzaklaştıkça binaların bakımı azalıyor, sıvaları dökülmüş commieblocklar bir hayli var. Sosyal olarak da fena değiller aslında, sevgililer gününde ordaydım mesela yemek için zor restoran bulduk her yer doluydu. Böyle bir tepe gibi bir yer var orada bir hotel restoranına gittik, o bölgede bakımlı müstakil evler vardı, kalantor insanlar o bölgede oturuyo herhalde ama o insanlar içinde ya uyuşturucu işinde ya da komünist dönemin yöneticeleri veya onların çocukları diyorlar. Gözüme sadece bir tek yeni konut site inşaatı çarptı "Tzarigrad" diye onuda Türk şirket yapıyormuş, Tzarigrad Bulgarların İstanbul için kullandıkları bir kelimeymiş yani "Krallar şehri" Doğru mu Gülser ?
Joya is offline   Reply With Quote