Başvuru süresi bugün bitti ve tek rakip Milano
O da dün falan açıkladı
Neredeyse direk alıyorduk
Quote:
EXPO 2015'te İzmir'in tek rakibi Milano oldu
Paris'teki Uluslararası Sergiler Bürosu'na başvuran başka bir kent çıkmazken, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Yarıştan zaferle çıkmak istiyoruz" dedi
Resmi adaylık süresi dün saat 18.00'de dolan EXPO 2015'e İzmir ve Milano'nun dışında talip çıkmadı. Böylelikle EXPO yarışında İzmir'in tek rakibi İtalya'nın Milano kenti oldu. Dün saat 18.00'e kadar EXPO'yu düzenleyen Paris'teki Uluslararası Sergiler Bürosu'na (BİE) müracaat eden ülke olmadı.
Son ana kadar heyecanla İzmir'in karşısına başka bir rakibin çıkıp çıkmayacağını takip eden İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, "Sabah saatlerinde Sydney'in de aday olacağını duymuştuk. Ayrıca Kanada'nın Toronto kenti de son ana kadar yarıştan kopmamıştı. Fakat öğleden sonra Sydney'in adaylıktan vazgeçtiği bilgisi geldi. Son ana kadar Milano'dan başka rakip çıkmadı. Şimdi rakibimiz Milano'ya karşı kentimizin artılarını ve avantajlarını ön plana çıkarmak için mücadele edeceğiz" dedi. EXPO 2015'in iki rakip kentten hangisinde düzenleneceğine, 2008 Şubat ayındaki BİE Genel Kurulu'nda karar verilecek.
Loscartales geliyor
Bahçe Bitkileri EXPO'su nedeniyle Tayland'ın Chaing Mai kentine giden İTO Genel Sekreter Yardımcısı Tunç Soyer ve Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım Daire Başkanı Necil Nedimoğlu, dün sabah kahvaltısında BİE Genel Sekreteri Vicente Loscartales ile bir araya gelerek İzmir'in hazırlıklarıyla ilgili bilgi aktardı.
İzmir'i geçen yıl da ziyaret eden Loscartales'in, önümüzdeki Aralık ayında kente tekrar geleceğini belirten İTO Başkanı Ekrem Demirtaş şunları söyledi: "Loscartales İzmir'in dışında Ankara'ya da uğrayıp Dışışleri Bakanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşecek. Loscartales, İzmir'i çok seviyor ama eşit yaklaşım sergiliyor. Kendisine İzmir'in EXPO'ya hazır olduğunu göstermemiz lazım."
Kararı Gül verecek
Demirtaş, İzmir'in artık EXPO'nun yapılacağı alanı da belirlemesi gerektiğini söyledi. İnciraltı ve Urla'daki İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yakınındaki 1500'er dönümden büyük alanlardan biri için kararı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül verecek. Gelecek ay Paris'te yapılacak BİE'nin Genel Kurul'un bir İzmir sunumu yapılacak. |
alır mıyız sizce?
ben torontodan korkuyordum
hükümetleri destek vermedi lol

milan da baya ta*aklı