Deko viyana kapilarinda !!
Evet arkadaslar, deko_on_tour serisine an itibariyle start vermis bulunmaktayim. Viyana ile basliyan serimiz, letonya, slovenya ve italya turlari ile devam edecek, neden oyle cunku bu yaz kah is icabi kah keyif icabi olsun bu mekanlarda bulundu deko
Evet viyana, viyananin tarihi ve turistik guzelliklerini tanitmak gibi bir kayginin yakinindan bile gecmeyen bir niyet barindirdigimdandir ki bu sayfada afilli facali turistik fotolar goremiyeceksiniz. Ancak asagidaki fotograflar benim gozumle yapilan bir kent okumasidir. Kentin sokaklarini arsinlarken gozlerimi dikip inceledigim, bende dusunce ve hisler yaratan kareleri fotografladim ve sizlerle paylasiyorum.
Sahsen agustosda ordaydim ve hava boktandi, her zamanda oyleymis zaten, iyiki almamisiz yani iciniz rahat olsun

Sakayi bir yana, viyanadan sahsen cok etkilendim,guzel veya cirkin diye bir yorum yap(a)miyorum dikkat ederseniz. Zaten sehirler benim gozumde guzel ve cirkin diye gruplanmazlar, kentler bilesenlerinin karakterleri, miktarlari, nicelikleri ve bu bilesenlerin kombinasyonlari ile sekillenir kafamda, viyana ya bu gozle baktigimda gercekten "kent" gibi bir kent. Sorunlariyla, imkanlariyla, sosyal ve mekansal tipolojisi ve cesitligiyle sizi histen hise surukleyebilen bir kent.
Viyana da yadsinamaz derecede fazla sayida turk yasiyor ve her kosede donerci bulmaniz mumkun, klasik almanci turklerden farklari yok, oturup anlasma olanaginiz, irkci almanlarla hemen hemen ayni seviyede

Tabi turk azinligin yanisira, diger bir cok milletten azinlik bu kentte barinmakta ve hayatlarinin kolay oldugunu soylemek gercekten zor, her ne kadar avusturyalilar ayrilikci olmadiklarini idda etselerde, kent icindeki sosyal gruplasmayi hissetmek icin kimsenin gorusunu almaniza gerek yok.
herneyse simdilik fotograflara bakin, soru veya gorusleriniz olursa yeniden tartisiriz.
ps: fotograf kaliteleri iyi degil, nedenlerinden biri havanin elverissiz olmasi, ikincisi ise zeki dekonun viyanaya giderken fotograf makinesini unutup fotograflari o zamanki kiz arkadasinin makinesiyle cekmesidir
Deko is approaching to Vienna;
Vienna skyline from the highway,
Business District;