View Single Post
Old 25th November 2006, 13:59   #1
RWC-04
Kuvvaci

RWC-04's Avatar

Points: 4,242, Level: 41 Points: 4,242, Level: 41 Points: 4,242, Level: 41
Level up: 42% Level up: 42% Level up: 42%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default Adada neler oluyor?

Quote:
Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna!

KIBRIS Rum yönetiminin çıkardığı yeni bir yasa, Türk tarafında kalan eski Rum mallarını kullanan yabancılara (büyük çoğunluğu Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a göç eden kişiler bunlar) ve Kıbrıslı Türklere 7 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın da vurguladığı gibi bu Annan Planı'ndan önce açılan sınırın yeniden kapatılması anlamına gelebilecek bir uygulama.

Rum kesimindeki bir İngiliz okulunda okuyan Kıbrıslı Türk öğrencilere yapılan ırkçı ve örgütlü saldırının yasanın çıktığı günün hemen ertesine denk gelmesi de bir tesadüf olmamalı.

Annan Planı için yapılan referandumu Kıbrıs'ın Rum kesiminde izlemiştim.

O tarihte çalıştığım Milliyet'te de yazdığım gibi edindiğim en önemli izlenim şuydu: Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türklerle yeniden bir arada yaşamak istemiyorlar.

Aslında istedikleri tek bir şey var: Kıbrıs'ı da giderek bir Girit'e döndürmek. O günlerin koşullarının artık çok geride kaldığını da bir türlü kabullenemiyorlar.

Sınırın fiilen Türklere kapatılması sonucunu doğurabilecek yasa ve Güney'e geçmek durumunda kalan Türklere yönelik ırkçı taciz ve saldırılar, artık Türkiye'nin bir politika değişikliği yapmasını da zorunlu kılıyor gibi geliyor bana.

Öyle görünüyor ki Kıbrıs'ta kesin çözümün bir tek yolu var: Yeniden bir ortak devlet içinde yaşamaya çabalamak ve her seferinde yüz geri edilmek yerine herkesin kendi yoluna gitmesi.

AB'nin, Karadağ'ın bir referandum ile Sırbistan ile kurdukları birlikten ayrılma kararını desteklemesi ama sıra Kıbrıs'a gelince başka telden çalması elbette bir sorun.

Ancak gelişmeler giderek bu çözümü dayatıyor.
Mehmet Y. YILMAZ
Hürriyet
RWC-04 is offline   Reply With Quote