Everything related to cars etc belong in here!!
Turkey to produce Edonis in Izmir, it will cost 1.2 million dollars!
Quote:
1.2 MİLYON EUROLUK OTO TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK
Edonis Türkiye'de üretilecek!
Dünyanın en pahalı araçlarından biri olan Edonis, sipariş üzerine İzmir'de üretilecek. Motor ve şasisi İtalya'dan gelecek otomobilin yüzde 50'si yerli olacak. İstanbul ve Ankara'dan talibi olan Edonis'in fiyatı 1.2 milyon euro.
Lüks otomobil tutkunlarına müjde... Dünyanın en performanslı ve en pahalı araçlarından biri olan Edonis, artık Türkiye'de üretilecek. Türk girişimci Ali Canko ile İtalyan B Engineering'in ortak şirketi tarafından İzmir'de ortaya çıkacak süper lüks otomobilin yüzde 50'sini yerli parçalar oluşturacak. Edonis'in motor ve şasisi ise İtalya'dan ithal edilecek. Aracın, Türkiye fiyatı 1.2 milyon euro olacak. Edonis için şimdiden İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerden talepler gelmeye başladı bile.
Üretim ve ihracatta tarihi rekorları altüst eden otomotiv sektörü bir ilke daha hazırlanıyor. Devlerin üssü haline gelen Türkiye şimdi de çok özel bir otomobile imza atacak. "Sıradışı modeler" kapsamında yer alan ve sınırlı sayıda üretilen Edonis, İzmir'de de üretilecek.
İtalyanlar'ı ikna etti
Hikayenin baş aktörü ise 25 yıldır italya'da yaşayan işadamı Ali Canko. Aslen mühendis olan Canko, uzun süredir Edonis'in üretilmesi için B Engineering'i ikna etmeye çalışıyordu. Türkiye'deki potansiyelin büyüklüğünü İtalyanlar'a en sonunda kabul ettiren Ali Canko en sonunda yüzde 23'ü kendine ait olan bir şirket kurdu ve üretim için düğmeye bastı.
Edonis'i zengin müşterilerden sipaşi almak için Türkiye'ye tanıtım amaçlı getirdiklerini söyleyen Canko, "Bu sıradışı otomobilin iyi bir piyası var. Büyük şehirlerde tanıtım turuna başlıyoruz. TCT otomotiv organizasyonumuzu gerçekleştiriyor. İlk olarak Cuma günü İzmir'de aracı sergileyeceğiz" diye konuştu.
"Sırada İstanbul ve Ankara var" diyen Canko, projeyle ilgili olarak şunları aktardı:
"Ankara'dan 2-3 talep geldi. Road show'la özel müşterilere Edonis'i göstereceğiz. Tüm dünyada Edonis'ten sadece 21 adet üretilecek. Türkiye'de en azından 2-3 kişinin bu aracı alabileceğini düşünüyorum. Aracın motor ve şasisi dışındaki tüm parçaları ülkemizde üretilecek. Böylece yüksek vergiler nedeniyle Türkiye'ye 2 milyon euronun üzerinde ithal edilecek otomobil, 1.2 milyon euroya malolmuş olacak."
|