Turk milleti genel olarak cok cabuk gaza gelen ve gazi cok cabuk giden bi millet... Dink cinayetinde "hepimiz ermeniyiz" diyen insanlarin cogunun egitim-kultur seviyesinin nispeten yuksek oldugunu dusunuyorum. "hepimiz ogun samastiz" diyen kesimin ise muthis bir egitim ve kultur acligi icinde oldugunu biliyoruz... Iki hareketin de asiri uclarda, fazlasiyla abartilmis hareketler oldugunu dusunmeme ragmen, milliyetci tarafin asiriliginin daha tehlikeli oldugunu hissediyorum...
Bence, hakkaten, sehitlerin cenazeleri bu kadar buyuk olay olmazken, Dink'inkinin bu kadar abartilmasi anlasilir bir olay olmakla beraber, cok abartilidir, kiskirticidir, tepki toplamasi beklenecek bir olaydir. Ancak asiri milliyetcilik, fasistlik seklinde ortaya cikan tepki, katilleri sahiplenme, gurur duyma, koruma seklini alinca, bu isin bir aciklamasi kalmaz.
Sehit cenazelerinin cok buyuk olay olmamasinin nedeninin, birincisi cok sik olmalarina bagliyorum, ikincisi ise asker isini yaparken sehit dusmus oluyor... Bir nevi askerin isi gerektiginde olmek, zaten is olarak hayatini tehlikeye atiyosun. Gazetecilerin isi olmek deil, olayin buyutulmesinin nedeninin bu oldugunu dusunyorum. |