Announcement

Collapse
No announcement yet.

[Stara Zagora l Стара Загора] City Parks & Gardens l Гpaдски Пapкoвe и Гpадини

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • [Stara Zagora l Стара Загора] City Parks & Gardens l Гpaдски Пapкoвe и Гpадини

  ПОРАДИ СИСТЕМНОТО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО, КРАЙНО НЕЧЕСТНО И ИЗПЪЛНЕНО С ОМРАЗА И НЕВИЖДАНИ ИНТРИГИ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ГРАД СТАРА ЗАГОРА И ХОРАТА ОТ ТОЗИ ГРАД ОТ СТРАНА НА ЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И МОДЕРАТОРИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА СЕКЦИЯ НА ФОРУМА "Skyscrapercity.com", КАТО АВТОР НА СЪЩАТА ТАЗИ ТЕМА ВЪВ ВЪПРОСНИЯ ФОРУМ, АЗ КОПИРАМ ТЕМАТА ТУК И ПО СИЛАТА НА АВТОРСКОТО ПРАВО КАТЕГОРИЧНО ЗАБРАНЯВАМ ПУБЛИКУВАНИТЕ МИ ТУК АВТОРСКИ МАТЕРИАЛИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ИЛИ ПОКАЗВАТ ПОД КАКВАТО И ДА Е ФОРМА ВЪВ ФОРУМА НА "Skyscrapercity.com" !

  "Стара Загора се гордее с красивите си паркове, градини и алеи.
  Зелените площи заемат 1/3 от общата градска територия и градът в прекия и преносен смисъл може да бъде наречен "Зелен град".

  Тема за парковете ни, както и градините и зелените площи из града.
  Снимки, иформация, видеа, проекти или други неща-добре сте дошли да ги споделяте тук  Last edited by Jo_St; 11th January 2018, 10:54.

 • #2
  Много хубава тема!
  Браво!

  Какво стана с разширението на новия парк "Артилерийски"?
  Кога ще се случи?

  Comment


  • #3
   Всеки един момент се очаква да се отпуснат 5-те милиона за довършването на парка.
   След ковето веднага се започва работа по мултифункционалната зала.
   И за нея ще се прави тема, но по-нататък,сега е рано още.

   Comment


   • #4
    Нови дървета, цветни зони, видеонаблюдение и напоителна система ще има на Малкото Аязмо

    Арх. Киряков: Ще бъдат премахнати всички изсъхнали и паднали дървета. Отстранява се отровния, завзел голяма част от територията, бръшлян    Автентичният облик на алеите на т.нар. Малко Аязмо ще бъде съхранен. Каменната настилка, която бе отстранена при започналия ремонт, ще бъде пренаредена отново, съобщи в интервю за предаването Репортер арх. Иван Киряков, един от ръководителите на проектантския екип.

    Плочите са редени в началото на 60-те години на миналия век, имаше дупки и размествания. Ще се опитаме да ги направим максимално равни и гладки, без да променяме досегашния вид на настилката, обясни архитектът. За първи път от съществуването си, тази част от парка ще бъде осветена. Паралелно с токовите кабели се полагат и кабелите за видеонаблюдението, което ще се изгради там. Поставят се стълбове. Ще бъдат премахнати всички изсъхнали и паднали дървета. Отстранява се и отровния, завзел голяма част от територията, бръшлян, сподели арх. Иван Киряков:

    Предстои на Малкото Аязмо да бъдат засадени нови дървета и храсти на мястото на изсъхналите от години, ще бъдат оформени цветни зони, поляните ще бъдат затревени и аранжирани. Ще бъде изградена и напоителна система. Ще бъде възстановена и неработещата от години чешма.

    Ремонтът на Малкото Аязмо е част от мащабния проект за обновяване и реконструкция на целия парк Митрополит Методий Кусев. Стойността на строително-монтажните дейности, които започнаха на 15 ноември м.г., е 7 млн. лева, а средствата са осигурени по Оперативна програма Региони в растеж. Срокът за изпълнението на целия проект е 270 дни.


    http://bnr.bg/starazagora/post/10091...-malkoto-aazmo

    Comment


    • #5
     Originally posted by Jo_St View Post
     Всеки един момент се очаква да се отпуснат 5-те милиона за довършването на парка.
     След ковето веднага се започва работа по мултифункционалната зала.
     И за нея ще се прави тема, но по-нататък,сега е рано още.
     2018 година ще е доста силна за парковете в Стара Загора.
     Освен разширение на новия парк "Артилерийски", парк "Аязмото" ще бъде освежен с милионен проект, а и стана ясно, че ще има и парк "Бедечка".

     Comment


     • #6
      Само градинката пред Античния Форум и Съвета би ми се искало да я направят и нея, ама засега няма да я пипат.
      А има стари ,разбити плочници и определено има нужда от по-хубаво затревяване и зацветяване.
      Питал съм, отговори ми се,че няма да се ремонтира.
      А е на ключово централно място.
      Станционната градина и тя иска ремонт.
      Ама малко по малко, то наведнъж няма как да стане.

      Comment


      • #7
       Originally posted by Jo_St View Post
       Само градинката пред Античния Форум и Съвета би ми се искало да я направят и нея, ама засега няма да я пипат.
       А има стари ,разбити плочници и определено има нужда от по-хубаво затревяване и зацветяване.
       Питал съм, отговори ми се,че няма да се ремонтира.
       А е на ключово централно място.
       Станционната градина и тя иска ремонт.
       Ама малко по малко, то наведнъж няма как да стане.
       Като каза Станционната градина и се сетих, че и ЖП гарарата ще се ремонтира основно тази година.

       Comment


       • #8
        Пак от архивите-13 октомври 2017.
        От първите моменти на ремонта.


        Comment


        • #9
         Тази снимка не я бях виждал.
         Явно не си я поствал преди...

         Comment


         • #10
          Къде да я постна, след като за пореден път ме баннаха без никаква причина от skyscrapercity

          Comment


          • #11
           Originally posted by jo_st View Post
           Къде да я постна, след като за пореден път ме баннаха без никаква причина от skyscrapercity
           Тук в този форум се модерира само по заслуги и форумни правила.
           Не се модерира на базата на лично отношение. Затова този форум е много по-добър, а и технологично е по-добър като платформа.
           Снимки и линкове се кчават автоматично само с копиране, без нуждата да се копират линкове и да се слагат html тагове.
           Въпрос на време е, всички сериозни форумни потребители да дойдат и тук.

           Comment


           • #12
            Скейтпаркът ще бъде в новия парк Артилерийски            Резултатите от общата инициатива Гласът на младите отчетоха днес кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, Младият кмет на Стара Загора Патрисия Желева и Младежкият общински съвет.

            Организирахме кампанията, за да се допитаме до младите хора, какво ново искат да има в града ни, какво да се промени към по-добро, информира Живко Тодоров. Той обясни, че резултатите от предложенията, пуснати в специалните кутии, които бяха поставени в училищата в града, са били представени в Общината и обсъдени. Поехме конкретни ангажименти за изпълнение на някои от предложенията, допълни кметът.

            Идеята е да има добро сътрудничество между Общината и младите хора. За нас е много важно да се чува гласът им, затова направихме съвместната инициатива, обясни младият кмет Патрисия Желева. В кампанията са се включили много училища, получени са над 400 предложения за видеонаблюдение в парковете, повече улични лампи, вода за бездомните животни, повече спортни игрища с каучукова настилка в училищата, подновяване на скейтпарка, футболно игрище в кв. Зора и др.

            Във всяко училище ще бъдат поставени шкафчета, където учениците могат да оставят част от вещите си, за да не са тежки раниците им. Има готов проект, ще го съгласуваме с Младежкия общински съвет, обяви Живко Тодоров. Според него, предстоят ремонти на сградите на училищата Иван Вазов и IХ основно Веселин Ханчев, цялостно обновяване на ГПЧЕ Ромен Ролан ще започне през втория срок. Върви ремонт на Средно училище Железник, към края си са тези на Търговската гимназия и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина.

            Ще работим да обновим всички училищни дворове и видеонаблюдение в парковете ще има, обеща Живко Тодоров. През тази година ще продължи изграждането на нови детски площадки и обновяване на досегашните. Исканото футболно игрище в кв. Зора ще бъде изградено в бившата детска градина, а скейтпаркът ще бъде в новия парк Артилерийски. Проектантът за него е предложен от клубовете, които се занимават с този спорт. Създаването на зоополиция, което също е едно от исканията на младите хора, би могло да стане, след като се приемат промени в законодателството и се обособи специално звено към Общината, което да се грижи за обществения ред.

            Мисля, че нашата инициатива беше успешна. Благодаря, че гласът на младите хора се чу. Младежкият общински съвет ще продължи с тази дейност, ще следваме добрите дела на нашия кмет Живко Тодоров. Работата ни е по-лесна, защото върви с неговата подкрепа и с тази на зам.-кмета Иванка Сотирова, обобщи Патрисия Желева.

            Още при избора на Младежки общински съвет и на младия кмет бяха подбрани хора от различни училища, те не са подчинени на догмите и институциите, имат идеи, понякога много плодоносни, подчерта зам.-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова. Тя разказа още, че започва съвместна инициатива с Районен съд с поредица от теми за опасностите в околния свят. Първата тема е свързана с кибер престъпленията в интернет и ще бъде представена на 31 януари от 17.30 часа в зала Петко Р. Славейков на Община Стара Загора. На нея ще присъстват директори на училища, педагогически съветници, представители на училищни настоятелства и Младежки общински съвет.

            В отговор на журналистически въпроси кметът Живко Тодоров съобщи, че се очаква договорът за археологически проучвания на площада пред Общината, както и обществено обсъждане за изграждане на паметник на хан Тервел в центъра на Стара Загора.

            NBP.bg

            Comment


            • #13
             Никога не съм харесвал скейтърските паркове, но пък да видим какво ще се получи.

             Comment

             Working...
             X